Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségnap az Erzsébetvárosi Általános Iskolában

2011.04.11

 

2011. március19-én meghívást kaptunk az Erzsébetvárosi Általános Iskola programjára, ahol egészségnap keretében jó néhány szervezet mellett a Motiváció Alapítvány Ifjúsági Irodája is lehetőséget kapott a részvételre.

Az általunk kidolgozott komplex program játékos részét kérték a szervezők, melyet igyekeztünk minél színesebbé és élvezetessé tenni a diákok számára.

    Az iskola környezete nagyon szép, belső tere megfelelően akadálymentesített helyszín, így nem volt nehéz az intézmény folyósólyán a kerekesszékes pályát kiépíteni. Nehezítettük a terepet, több beépített elemel is, melynek során a diákok megtapasztalhattak néhány váratlan élethelyzetet a mozgáskorlátozott emberek életéből.

 

 

   A látássérültséget érzékeltető játékokat osztályteremben próbálták ki a fiatalok. A hallásra, szaglásra tapintásra, hagyatkozó szituációs helyzeteket eleinte meglepődve fogatták, féltek a váratlan újszerű dolgoktól, de miután megismerték és megtapasztalták a játékok lényegét egyre felszabadultabban és bátrabban vállalták a részvételt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   A program végén az iskola munkatársai megköszönték a munkánkat és további folyamatos együttműködésről biztosítottak bennünket