Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esélyegyenlőségi Hét Gödöllőn

2011.04.19

 

Ismételten meghívást kaptunk a Gödöllői Idősek Otthona által megrendezésre kerülő Gödöllői Esélyegyenlőségi Hét programjára. 2011.március 24-én a rendezvény szervezésével kapcsolatos teendők megbeszélése miatt utaztunk el a helyszínre.

Az Intézmény munkatársával három évvel ezelőtt ismerkedtünk meg egy esélyegyenlőségi programon. Azóta is nagyon jó kapcsolatban állunk és rendszeres meghívást kapunk az általuk szervezett eseményekre.

Minden évben színesíteni próbálják a programot, és a civil szervezetek és iskolák közül egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A 2011-es évben résztvevő szervezetek: (Gödöllői Idősek otthona, Motiváció Alapítvány, Gödöllői Polgármesteri Hivatal, Fele-Más Egyesület, Együtt Élünk Alapítvány, ESZI, Gödöllői Békés Otthon Egyesület, Mozgáskorlátozottak Egyesülete Gödöllő, Socius Kör Közhasznú Egyesület, Gödöllő és Térsége Látássérültjeinek Egyesülete).

Az évek során már nagyon jól összeszokott csapatban dolgozunk együtt kiegészítve egymás munkáját. A Motiváció Alapítvány munkatársai a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában, a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban, a Török Ignác Gimnáziumban, valamint a Gödöllői Református Liceumban osztályfőnoki órák keretében interaktív formában animátori szerepet vállalnak melybe bevonják a szociális otthon két mozgássérült lakóját is, akik érintettként elmondhatják saját mindennapi tapasztalataikat.

Az idei évben csatlakozott első alkalommal a résztvevő intézmények soraiba a Szent Imre Katolikus Általános Iskola, így újoncként nagy izgalommal várják a részvételt.