Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esélynap 2011 Országos Fesztiválsorozat

2011.06.15

A Budapesti Esélyek Háza munkatársaival a Motiváció Alapítvány évek óta kiemelkedően jó kapcsolatban áll. 2011. március hónapban a FFRISS Ifjúsági Iroda részt vett az Egyenlítő Bazár című rendelvényen, melynek lebonyolítását a művelődési ház alkalmazottai vállalták .A szervezők a program során  előzetesen jelezték, hogy 2011.június 5.-re terveznek egy esélyegyenlőségi programot, melyre várják a Motiváció Alapítvány képviselőit is. Május 12-én hivatalos, írásos felkérés érkezett az eseménnyel kapcsolatban.  Egy jelentkezési lapon kellett feltüntetni a szervezetünk főbb tevékenységeit, valamint az elkészített programtervet.

Budapest VIII. kerületének egyik legszebb részén az Orczy Kertben zajlott a rendezvény zöldövezetes festői környezetben a tó mögötti nagyréten.

Minden szervezet 3x3 méteres sátrat kapott, ahová kifüggeszthette saját dekorációját. A kiállítók sajátos, szervezetükre jellemző programokkal színesítették a kínálatot.

A programokat úgy kellett összeállítani, hogy elsősorban a fiatal korosztály számára legyen érdekes és elérhető.

Sokféle tevékenység közül választhattak a résztvevők, korosztálytól függően lehetőségük nyílt szópárosító játék kipróbálására, drog és infó teszt, kép párosító totó, szülés kvíz kitöltésére, origami készítésére vagy kifestő színezésre is. Kipróbálhattak „séta egy kis handikeppel játékot”, valamint megtanulhatták az elsősegély nyújtás alapjait.

 Alapítványunk munkatársai kerekesszékes akadálypályát építettek ki, melynek kialakítása nem volt könnyű a helyszínen, mivel a terület füvezett szakaszain egyébként is. nagyon nehéz volt közlekedni.   Akik a nehézségek ellenére is bátran vállalták a pálya kipróbálását igencsak meg kellett küzdeniük a feladattal.

 Hallássérült Kollegáink segítségével bemutattunk néhány egyszerű kifejezést az érdeklődőknek, így betekintést nyertek a jelnyelv világába, és kipróbálhattak néhány jelnyelvi gyakorlatot.

 A bátor résztvevők a játékos feladatok kipróbálása után, az akadályverseny állomásain pecsétet kaptak, részvételi lapjaikra.

A játékokban résztvevő személyek közül kisorsolták a szerencsés nyerteseket, akik

ajándékcsomagot vehettek át a szervezőktől.