Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esélyóra a Berzsenyi Gimnáziumban

2011.04.13

  2011 márciusában telefonos felkérés érkezett a Motiváció Alapítványhoz a Berzsenyi Dániel Gimnázium részéről. Az intézmény rendezvényt szervezett, Toleranciáról és Önkéntességről Szóló Programhét keretében.

  Az alapítvány ifjúsági irodája örömmel vállalta a részvételt A gimnázium tízedikes diákjaival interaktív beszélgetés keretében információkat adtunk át, a látás -,mozgás-,hallássérült emberek életéről.  A különböző fogyatékossági csoportokat érintett kolléga képviselte, így konkrét kérdéseket tehettek fel neki, az alábbi témákban, mint fogyatékosság fogalma, akadálymentesítés, a segítségnyújtás módjai, gyógyászati segédeszközök, fogyatékos emberek sportolási lehetőségei, és információk sérült művészekről.

  A fiatalok nagy érdeklődéssel hallgatták az elmondottakat. Eleinte nem mertek reagálni a beszélgetés témáira, de miután személyesen megismertek bennünket, egyre felszabadultabban közelítettek hozzánk.

  A diákok, néhány esetben személyes tapasztalataikat is megosztották velünk. A résztvevők között néhány fiatalnak érintettsége is volt a fogyatékosság témájában és így megélt helyzetekről meséltek.

  A program végén annyira belemelegedtünk a beszélgetésbe, hogy észre sem vettük, hogy vége az órának.  Az iskola képviselői megköszönték a részvételünket és biztosítottak a további együttműködésről