Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felvilágosító programsorozat iskolák számára

2010.11.29

SZEMLÉLETFORMÁLÁS AZ ESÉLYEGYENLŐSÉG JEGYÉBEN

Ismerd meg életünket”

Az iskolai felvilágosító programunk célja:

A társadalom minél szélesebb körének pozitív irányú szemléletformálása a fogyatékos témában. A program által hitelesebben, másrészt hatékonyabban tudjuk bemutatni a fogyatékos emberek életét. A „mutasd magad” elve alapján a diákok személyesen szerezhetnek tapasztalatokat, ezáltal lassan, de biztosan mérséklődik a fogyatékosok felé irányuló előítélet, tartózkodás, félelem a megszerzett új információk birtokában.

 

A program részletes bemutatása:

A Motiváció Alapítvány Fogyatékos Fiatalok Re/Integrációját Segítő Szolgálat (FFRISS) munkatársainak közreműködésével történik a rendezvény lebonyolítása.

Csapatunk fogyatékos, látás-, hallás-, és mozgássérült fiatalokból áll, így hitelesebben tudjuk képviselni a különböző fogyatékosságra jellemző problémákat.

A program első részében szituációs játékokon keresztül mutatjuk be az említett csoportok mindennapi életéből vett helyzeteket.

A diákok az érintett személy segítségével kipróbálhatják a hallásra, tapintásra, és szaglásra épülő látássérült párosító játékokat, valamint egyszerű jelnyelvi kifejezéseket tanulhatnak meg, továbbá megtapasztalhatják a kerekesszékkel való közlekedést, és a különböző akadályok (lépcső, küszöb, emelkedő stb.) leküzdését egy általunk felépített akadálypálya segítségével.