Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hatvan város Vörösmarty Téri Tagóvoda

2011.06.15

2011. június 3-án meghívást kaptunk Hatvan város Vörösmarty Téri Tagóvodájába.  

 

A Motiváció Alapítvány egyik munkatársának gyermeke jelenleg ebben az intézményben ismerkedik az „élet egyszerű, de mégis nagy dolgaival”

Az intézmény zöldövezetes családias akadálymentesen kialakított környezetben található. Sok szép újszerű játék díszíti az udvart, az ovis kisgyermekek nagy örömére.

Az óvodában dolgozó munkatársak nagyon szívélyesen fogadtak bennünket.

A program előkészítése közben, a helyi adottságokhoz igazítottuk a játékokat, összeállítottuk a folyamatok menetrendjét.

 Az óvodába járó gyermekek megtapasztalhatták, hogy milyen bekötött szemmel, fehér bottal közlekedni, babát öltöztetni, és asztalt teríteni, és különböző illatokat felismerni.

A kerekesszékes játékoknál kipróbálhatták a kicsik az általunk kiépített akadálypálya egyszerűsített útvonalát, valamint kosárlabdára és célba kellett dobniuk kerekesszékből.

Az udvaron kialakított homokozónál pedig megtapasztalhatták, hogy mennyire nehéz  kerekesszékben ülve, homokvárat építeni.

Az intézményben dolgozó óvónők és dadusok is aktívan bekapcsolódtak a játékok menetébe és nagyon sokat segítettek nekünk. A kerekesszékes programhoz a segédeszközt Hatvan Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete biztosította.

Az írásos visszajelzésekből egyértelműen kiderül, hogy a kiscsoportban a szülők kifejezetten jónak tartják a kezdeményezést. A középső csoportban, a kisgyermekek többsége szinte soha vagy csak nagyon kevés esetben találkozott sérült emberekkel. Két csoporttársuknak van családon belüli érintettsége is. A rácsodálkozás mellett érdeklődve próbálták ki a számukra ismeretlen élethelyzeteket.

A nagycsoportosoknak tetszett, hogy testközelből kipróbálhatták a kerekesszékkel és a fehér bottal való közlekedést. Ezáltal megtapasztalhatták, azokat a mindennapi nehézségeket, amelyek nehezítik a sérült emberek életét.