Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tolerancia Nap a Városmajori Gimnáziumban

2011.04.11

 

Az alapítvány egyik munkatársának kapcsolata révén kérték fel a Motiváció Alapítványt, hogy részvételükkel színesítsék a Városmajori Gimnázium programját. melyet 2011.március 21-én rendeztek meg a Tolerancia Nap jegyében.

A szervezők nagyon fontosnak tartották, hogy a részvételre felkért szervezetek minél többet mutassanak be a fogyatékos emberek életéből, éppen ezért igyekeztek élményszerű választékot összeállítani.

A fiataloknak lehetőségük nyílt, arra, hogy kipróbálhassák a vak emberek csörgőlabda sportját, látássérült emberekkel együtt, jelnyelvi játékokat, hallássérült szervezet képviselőinek a segítségével látássérültséget érzékeltető játékokat, valamint a kerekesszékes akadálykáját melyet a Motiváció Alapítvány FFRISS irodájának munkatársai koordináltak.

A gimnázium tornatermében biztosítottak helyet számunkra a programok lebonyolításához. A helyi adottságok megfelelőek voltak, így könnyen összeállítottuk a játékok menetét. A kerekesszékes akadálypályához életszerű elemeket raktunk,ezáltal megtapasztalhatták a fiatalok a szűk terek, közötti közlekedést, a küszöbök használatát, az utcán való közlekedést. A program során kipróbálhatták azt, is hogy alsó végtag használata nélkül, karra utalva, hogyan lehet kiülni a kerekesszékből zsámolyra vagy székre.

A látássérült élménybemutatónál kígyózó sor várta a részvételt A gyerekek nagy izgalommal azonosultak a helyzetekkel. Kicsit féltek a kudarc élménytől, a megtapasztaltakat néhányan megdöbbenve fogatták, de a játékok végén, megismerve a különböző élethelyzeteket melyekkel a látássérült emberek nap mint nap találkoznak tisztelettel és elismeréssel beszéltek róluk.

Az iskola munkatársi is bekapcsolódtak a játékokba és kipróbálták a lehetőségeket. A program végén megköszönték a munkánkat és folyamatos együttműködést ígértek.